Character encoding problems (Φόρουμ)

if you have anything to say about this forum, this is the place

Moderators: Fons, avij, Phaseolus

User avatar
avij
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 5592
Joined: Mon May 27, 2002 10:45 pm
Location: Helsinki Finland
Contact:

Character encoding problems (Φόρουμ)

Postby avij » Fri Dec 15, 2006 1:22 am

I've hacked phpBB a bit to not choke on special characters, such as Greek. The HTML entities (such as š) are now used properly where needed.

Let me know if this change caused problems, or if there are still places where the encoding doesn't work properly.
Money makes the world go round. We track how the money goes round the world.
EBT Tech WG leader. Do not PM me if your question is not related to Tech WG or the association.

User avatar
jenny&me
Euro-Expert in Training
Euro-Expert in Training
Posts: 394
Joined: Thu Dec 14, 2006 8:05 pm
Location: Dutovlje (Slovenija)

Postby jenny&me » Sat Dec 16, 2006 4:27 pm

with the SLO characters in now OK

User avatar
xja
Euro-Regular
Euro-Regular
Posts: 237
Joined: Wed Sep 19, 2012 4:53 pm
Location: Calabria (Italia)

Re: Character encoding problems (Φόρουμ)

Postby xja » Sat Apr 18, 2015 11:37 am

Hi,
I think my issue is about character encoding, so I'm posting here rather than starting a new topic.
I noticed that if a link contains an accented letter (maybe any unicode character will do) the link will not appear underlined in the post, but the whole code is shown instead.
For example
[url=http://it.wikipedia.org/wiki/Carìa]example[/url]
I tried to preview this exact link deleting the "ì" and it's shown fine.
Since now URLs may contain unicode characters, they should be handled properly.

Bye.

User avatar
avij
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 5592
Joined: Mon May 27, 2002 10:45 pm
Location: Helsinki Finland
Contact:

Re: Character encoding problems (Φόρουμ)

Postby avij » Sat Apr 18, 2015 12:14 pm

http://it.wikipedia.org/wiki/Car%C3%ACa works, although it's not particularly pretty. Of course the link does not need to be visible.
Money makes the world go round. We track how the money goes round the world.
EBT Tech WG leader. Do not PM me if your question is not related to Tech WG or the association.

User avatar
xja
Euro-Regular
Euro-Regular
Posts: 237
Joined: Wed Sep 19, 2012 4:53 pm
Location: Calabria (Italia)

Re: Character encoding problems (Φόρουμ)

Postby xja » Sat Apr 18, 2015 1:23 pm

Yes, I knew you can substitute accented letters with alternative codes, but if I paste an URL from my browser's address bar, it doesn't get converted that way (maybe if I use a very old browser it would).
What I intended was if you guys could get it to work without conversion before one's posting.

Bye.

User avatar
avij
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 5592
Joined: Mon May 27, 2002 10:45 pm
Location: Helsinki Finland
Contact:

Re: Character encoding problems (Φόρουμ)

Postby avij » Sun Apr 19, 2015 12:01 pm

When I visit that Wikipedia page and paste that URL here, I get http://it.wikipedia.org/wiki/Car%C3%ACa automatically (using FF 37.0.1).

Sorry, I'm afraid we don't have the resources to fix phpBB bugs (if this even is a bug). If you feel this is a bug and needs to be fixed, please report it to phpBB.
Money makes the world go round. We track how the money goes round the world.
EBT Tech WG leader. Do not PM me if your question is not related to Tech WG or the association.

User avatar
xja
Euro-Regular
Euro-Regular
Posts: 237
Joined: Wed Sep 19, 2012 4:53 pm
Location: Calabria (Italia)

Re: Character encoding problems (Φόρουμ)

Postby xja » Sun Apr 19, 2015 2:46 pm

Thank you for your reply, I didn't know that.
I was using Safari, version 5 on my Mac, and the mobile version, and both behave the same.
I will report that to phpBB and I'll let you know.

Bye.


Return to “Forum feedback”