Page 1 of 268

"offtopic" eli sekalaista....

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:24 pm
by JANI73
Kun tuonne muille sivuille tuppaa kerääntymään kaikkee sinne kuulumatonta niin eiköhän tehdä tästä sellainen sekametelisoppa jonne voi kommentoida ihan mitä haluaa asian sivusta 8)
Kuten sitä että onko kukaan pistäny merkille mun viesteistä että ne loppuu aina samalla tavalla :P :lol: 8)

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:39 pm
by aplfi
Harmittaa aina kun tuossa lähikaupan kassakoneissa on sellaiset setelilokerot että niistä näkee aina päällimmäisten seteleiden yläreunojen sarjanumerot, niin aina, siis meinaan aiiiiiina kun olen saamassa vaihtorahana vitosen, niiin päällimmäisenä on joku uuden karhee F/P-vitonen ja kun se kassaneiti ottaa sen siitä antaakseen sen vaihtorahana minulle, niin sen alta paljastuu kulunut X000**** vitonen. Mutta kun ei kehtaa sanoa että en minä sitä uutta F/P-vitosta halua, minä haluan sen seuraavan kuluneen P/X-vitosen, se voisi olla se kauan odotettu kansainvälinen osumaseteli :?

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:41 pm
by Fundamental
Mun mielestä pahinta noissa tilanteissa on se ettei pääse merkkaan niitä kaikkia monia monia seteleitä siitä kassakoneesta :lol:

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:44 pm
by JANI73
aplfi wrote:Harmittaa aina kun tuossa lähikaupan kassakoneissa on sellaiset setelilokerot että niistä näkee aina päällimmäisten seteleiden yläreunojen sarjanumerot, niin aina, siis meinaan aiiiiiina kun olen saamassa vaihtorahana vitosen, niiin päällimmäisenä on joku uuden karhee F/P-vitonen ja kun se kassaneiti ottaa sen siitä antaakseen sen vaihtorahana minulle, niin sen alta paljastuu kulunut X000**** vitonen. Mutta kun ei kehtaa sanoa että en minä sitä uutta F/P-vitosta halua, minä haluan sen seuraavan kuluneen P/X-vitosen, se voisi olla se kauan odotettu kansainvälinen osumaseteli :?
Mä sanoin pankissa ensimmäistä kertaa viime kerralla käydessäni että anna vaan ne vanhat kuluneet mulle kun erotteli uusia ja vanhoja toisistaan. Kysyi olenko tosissani kun yleensä ihmiset haluu uusia sileitä. Töissä taas etsin uudet sileät käsiini koska ne on nopeampi kirjata paperille. Ja ne on järjestään juuri noita F/P vitosia kuinka niitä riittääkään noin valtavasti pieneen suomeen 8)

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:44 pm
by aplfi
Fundamental wrote:Mun mielestä pahinta noissa tilanteissa on se ettei pääse merkkaan niitä kaikkia monia monia seteleitä siitä kassakoneesta :lol:
No siitä nyt puhumattakaan. Täytyy oikein vähän harmitella: Voi voi voi voi aijaijaijai :? :?
JANI73 wrote:Mä sanoin pankissa ensimmäistä kertaa viime kerralla käydessäni että anna vaan ne vanhat kuluneet mulle kun erotteli uusia ja vanhoja toisistaan. Kysyi olenko tosissani kun yleensä ihmiset haluu uusia sileitä.
Joskus siitä on hyötyä, joskus on tokastu vaan että enkä anna, lähetän ne Suomen Pankkiin

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:45 pm
by JANI73
Fundamental wrote:Mun mielestä pahinta noissa tilanteissa on se ettei pääse merkkaan niitä kaikkia monia monia seteleitä siitä kassakoneesta :lol:
8) Jollain ehkä mahdollisuus tuohonkin :lol: 8)

Posted: Sun Oct 10, 2004 8:45 pm
by Klazu
Ihan totta Tampereen pojilta. Harvemmin tuo minua häiritsee kaupassa, mutta sitten taas pankissa. Jotenkin neideillä on oikein pakkomielle antaa uutta rahaa kiertoon. Ja vaikka erityisesti pyytää huonoja, niin silti saa uutta. Se on minusta ärsyttävää.

Ja mitä tuohon Fundamentalin toteamukseen tulee, niin sama pätee itselläni kaikkia ohittamiani kassoja kohtaan. Huoh, esim yliopiston pääruokalan kassa. Voih... :cry:

Posted: Sun Oct 10, 2004 9:33 pm
by aplfi
Mikä se oli se sivu missä oli niitä maailman lentokenttien osoitteita :?:

Posted: Sun Oct 10, 2004 9:43 pm
by Apila^
aplfi wrote:Mikä se oli se sivu missä oli niitä maailman lentokenttien osoitteita :?:
No tuolta ainakin löytyy:

http://www.worldairportguide.com/

Posted: Mon Oct 11, 2004 7:25 am
by Klazu
aplfi wrote:Mikä se oli se sivu missä oli niitä maailman lentokenttien osoitteita :?:
Mitäs nyt oli mielessä? :wink: ImleHin linkki on juuri se oikea. Sieltä löytyy ainakin katuosoite suurimpii, jossei ihan postinumeroa.

Posted: Mon Oct 11, 2004 10:33 am
by slide
Jossain threadissä näin ohjeet tms. jossa kerrottu kuinka nuo setelikartan pisteet määräytyy. Nyt en mokomaa löydä, löytääkö joku tai kertooko asian?

Olisin selvittänyt pystyykö tota Lappeenrannan yläpuolista tyhjää aluetta täyttämään, kun ei kukaan sieltä seteliä ole saanut. Lähinnä ajattelin josko kyläniemestä saisi sen täytettyä.


Eiku löysinkin :D

Kartta jaetaan 150x150 kokoiseen ruudukkoon, jonka rajat länsi-itäsuunnassa ovat -12 ja 54 ja pohjois-eteläsuunnassa 29-71. Näin ollen ruutu vaihtuu aina kun ylitetään seuraavat leveys- tai pituuspiirit: -12+(54+12)/150*x ja 29+(71-29)/150*y, jossa x ja y ovat kokonaislukuja väliltä 0-150. Tuosta voi sitten itse kukin laskea missä kannattaa pitää kahvitaukoja Maailman kartalla rajat ovat -180, 180, -57 ja 83, ruudukko on hiukan isompi eli 280x200.

Posted: Mon Oct 11, 2004 11:08 am
by Cake
Entäs sitten onko sellaista karttaa, josta löytyisi Helsingin postinumerot. Käytän itse vain "kotipostinumeroa" kun en oikein tiedä missä kaikki kaupunginosarajat menee.
-Cake

Posted: Mon Oct 11, 2004 11:23 am
by Dakkus
Cake wrote:Entäs sitten onko sellaista karttaa, josta löytyisi Helsingin postinumerot. Käytän itse vain "kotipostinumeroa" kun en oikein tiedä missä kaikki kaupunginosarajat menee.
-Cake
Aika hyvä nyrkkisääntö Stadissa on, että bussin päättäri on sillä postinumeroalueella, joka bussilla on numerona.

Bussi herttoniemeläisiä (00800) palveleva bussi on 80. Sieltä pääsee Itäkeskukseen (00930) bussilla 93.
Asun Konalan ja Malminkartanon välimaastossa (00390) ja tulen kotiin Kampista bussilla 39.
Tietenkin tässä on vähän vaikeaa se, että välillä on vaikeaa arvata, kummassa päässä linjaa tämä postinumero on. Avuksi voi kuitenkin ottaa sen, että pääsääntöisesti 009x0 ja 008x0 on itä-Helsinkiä, pienet numerot keskustaa jne.

Helpoin tapa selvittää asiat on kuitenkin http://www.posti.fi/postinumeroluettelo/ :)

Posted: Mon Oct 11, 2004 11:31 am
by Cake
Juu juu posti palvelee. Enpäs tullut ajatelleeksi. Kiitos
-Cake

Posted: Mon Oct 11, 2004 3:45 pm
by Klazu
Dakkus wrote:Aika hyvä nyrkkisääntö Stadissa on, että bussin päättäri on sillä postinumeroalueella, joka bussilla on numerona.
Ahaa, tämä oli tällaiselle landepaukulle ihan uutta tietoa. Joskus olenkin miettinyt, miten hitossa nuo juoksee. Tosin, onko tuo ainoa systeemi mikä määrää numeron vai sovelletaanko jotain muitakin? Vaikea uskoa, että linjoja olisi vain yksi per kaupunginosa...vai?