Page 1 of 1

Svetovni IPv6 dan 8. junij

Posted: Tue Jun 07, 2011 6:27 pm
by gergapsek
EBT bo sodeloval v akciji Svetovni Ipv6 dan (World IPv6 day) 8. junija. Na ta dan bo mnogo velikih internetnih strani za 24 ur omogočilo tehnologijo Ipv6. Namen je ugotoviti, ali imajo uporabniki težave pri povezovanju na strani z omogočenima protokoloma IPv4 in IPv6. Nekaj dodatnih informacij je na voljo tudi na wikipediji.

Večina uporabnikov ne bi smela imeti težav z dostopom do EBT-ja na ta dan. V primeru, da pa ste med tistimi nesrečniki, ki niso pravilno nastavili svoj usmerjevalnik (router) ali operacijski sistem, na ta dan ne boste imeli dostopa do strani EBT. Svoje nastavitve lahko preverite na strani test-ipv6.com. Če se vam izpiše tekst No problems are anticipated for you with this browser, at this location, je vaša internetna konfiguracija ustrezna. Nastavitve lahko preizkusite tudi na tej testni strani ipv6eyechart.ripe.net.

Če boste na dan trajanja preizkusa imeli težave pri povezovanju na stran www.eurobilltracker.com, nam to sporočite, da vam priskočimo na pomoč pri popravljanju nastavitev (na angleškem podforumu http://forum.eurobilltracker.com/viewto ... =5&t=31641). forum.eurobilltracker.com bo ta dan ostal samo na tehnologiji IPv4, tako da bo mogoče sporočanje težav. ARIN-ova stran na wikipediji pravtako ponuja rešitve za odpravljanje težav.

(wap/api/m).eurobilltracker.com strani bodo na ta dan pravtako uporabljale IPv6. Za vse tiste, ki bi kljub temu hoteli mobilno vpisati svoje bankovce, bo na ta dan na voljo domena eurobilltracker.eu, ki bo ostala le na stari tehnologiji IPv4.

Nekaj o tej temi v slovenščini


Za nadaljne informacije in vprašanja je na voljo tema v angleškogovorečem delu foruma.