Evrokovanci

Tukaj izrazite svoje mnenje o straneh, objavite svoje želje, predloge, ideje ...

Moderator: gergapsek

gergapsek
Forum Administrator
Forum Administrator

Re: Evrokovanci

Post by gergapsek »

V roku tedna dni sem dobil 3 :flag-sk: 2€ kovance. Image

So začeli pri nas v obtok dajati :flag-sk: kovance, ali je to samo naključje?
franci
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by franci »

Po moje imate vi na Štajerskem veliko migrantov s Slovaške ali se pa vaši hodijo smučat gor.
Na Dolenjskem ni teh kovancev.
Rafaelus
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by Rafaelus »

Če kdo zbira kovance rade volje pomagam, saj imam kar nekaj strank ki me skoz fehtajo in tudi sam že razmišljam o nakupu albuma. :D
rtone83
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by rtone83 »

V zadnjem času se pri nas pojavljajo kovanci Slovaška 2€ 2009 in Luksemburg 1€ 2007, ravno tako pa je veliko avstrijskih za 1€ 2008 in 2009.
To ni naključje ampak "migracija" 8) - mešanje kovancev.
Podobno je z slovenskimi bankovci - nikjer jih ni . Jasno, saj so na Slovaškem.... :?

Kar pa se zbiranja tiče, se priporočam :D , čeprav ne verjamem , da boš kaj našel.
Imam namreč 1073 različnih od 1490 možnih ( skupaj z Vaticanom, Monacom in San Marinom).
Zadetki - 303 :flag-si: 44 :flag-at: 14 :flag-de: 3 :flag-nl: 2 :flag-fi: 3 :flag-it: 1x Hungary (do 09.11.2012)
gergapsek
Forum Administrator
Forum Administrator

Post by gergapsek »

Ja, res je, tudi Luksemburg sem kar nekajkrat dobil v zadnjem času.
žolca
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by žolca »

SLOVENSKI SPOMINSKI KOVANCI ZA 2 EUR
50 let od podpisa Rimske pogodbe (2007 / skupna izdaja)
500 letnica rojstva Primoža Trubarja (2008)
10. obletnica Ekonomske in monetarne unije (2009 / skupna izdaja)

SLOVENSKI SPOMINSKI KOVANCI ZA 3 EUR
Predsedovanje EU (2008)
Edvard Rusjan (2009)

izzide v obdobju marec-maj 2010
2 eur 200 let Botaničnega vrta v LJ
3 Eur Ljubljana prestolnica knjige
Vsi zgoraj navedeni kovanci so dvokovinski (Bi-Metal)

Banka Slovenije izdaja tudi spominske kovance v srebru (nominale 30 Eur) in zlatu ( nominale 100 Eur)
Letos : Svetovo prvenstvo v smučarskih poletih Planica in Ljubljana svetovna prestolnica knjige
April 2010 izzide zbirka kovancev z letnico 2010, ki bo vsebovala naslednje kovance:
tečajni kovanci vseh nominalnih vrednosti + dvokovinski zbirateljski kovanec + spominski kovanec (navadna in proof izdelava)

Koncesijo za distribucijo vseh kovancev ima Deželna banka Slovenije ( http://www.dbs.si" onclick="window.open(this.href);return false;), kjer se da tudi naročiti kovance.
Dioniz
Euro-Master in Training
Euro-Master in Training

Post by Dioniz »

rtone83 wrote: V zadnjem času se pri nas pojavljajo kovanci Slovaška 2€ 2009 in Luksemburg 1€ 2007, ravno tako pa je veliko avstrijskih za 1€ 2008 in 2009.
To ni naključje ampak "migracija" 8) - mešanje kovancev.
Za avstrijske kovance vemo, da jih dovažajo trgovske verige, pa tudi sama bližina in migracija ljudi naredita svoje. Za slovaške bi rekel samo, da pri nas niso redki, pogosti pa tudi ne (razen najmanjših treh, ki jih težje dobiti). Je pa rahlo čudno to, da sem tudi jaz dobil v obtoku 4 ali 5 kovancev 1€ Luksemburg 2007, ki naj bi jih bilo nakovanih le 480 000! (Vir: http://www.euro-auflagen.de/index.php?l ... mode=nokms" onclick="window.open(this.href);return false;) Prav tako opažam nenavadno velike količine nizozemskih kovancev po 1c, 2c, 5c.
rtone83 wrote:Podobno je z slovenskimi bankovci - nikjer jih ni . Jasno, saj so na Slovaškem.... :?
Tudi v drugih državah jih je bilo veliko danih v obtok. To naj bi bilo "vračilo" za posojene bankovce v začetku leta 2007.
My profile & EBTST & Hit-dots map
Hits: 616x :flag-si:, 277x :flag-at:, 52x :flag-de:, 24x :flag-it:, 10x :flag-nl:, 7x :flag-be:, 5x :flag-fi:, 5x :flag-sk:, 3x :flag-fr:, 1x :flag-ee:, 1x :flag-gr:, 1x :flag-hr:, 1x :flag-lt:, 1x :flag-pt:, 1x :flag-es:, 1x ME, 1x :flag-at: :flag-at:, 1x :flag-be: :flag-be:, 1x :flag-be: :flag-at:, 1x :flag-fr: :flag-de:
Flightdiary & Where's George?
franci
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by franci »

rtone83 wrote: ..... Prav tako opažam nenavadno velike količine nizozemskih kovancev po 1c, 2c, 5c. .....
Kolikor je meni znano, Nizozemska ni nikoli, niti en dan , uporabljala kovancev po 1 in 2 centa.
Enostavno so jih ukinili in imajo menda vse cene zaokrožene na 5 centov.
Tako je bilo rečeno tam leta 2002, če se prav spomnim. :)
Dioniz
Euro-Master in Training
Euro-Master in Training

Post by Dioniz »

franci wrote:
rtone83 wrote: ..... Prav tako opažam nenavadno velike količine nizozemskih kovancev po 1c, 2c, 5c. .....
Kolikor je meni znano, Nizozemska ni nikoli, niti en dan , uporabljala kovancev po 1 in 2 centa.
Enostavno so jih ukinili in imajo menda vse cene zaokrožene na 5 centov.
Tako je bilo rečeno tam leta 2002, če se prav spomnim. :)
Jaz vem za Finsko, da ima zaokroženo na 5c.

Če imajo tudi Nizozemci tako, mogoče sedaj posojajo drugim ta male kovance. Mogoče je bilo to v kompletu skupaj s P-bankovci? :mrgreen:
My profile & EBTST & Hit-dots map
Hits: 616x :flag-si:, 277x :flag-at:, 52x :flag-de:, 24x :flag-it:, 10x :flag-nl:, 7x :flag-be:, 5x :flag-fi:, 5x :flag-sk:, 3x :flag-fr:, 1x :flag-ee:, 1x :flag-gr:, 1x :flag-hr:, 1x :flag-lt:, 1x :flag-pt:, 1x :flag-es:, 1x ME, 1x :flag-at: :flag-at:, 1x :flag-be: :flag-be:, 1x :flag-be: :flag-at:, 1x :flag-fr: :flag-de:
Flightdiary & Where's George?
Rafaelus
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by Rafaelus »

.
Last edited by Rafaelus on Fri Mar 05, 2010 1:57 pm, edited 1 time in total.
žolca
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by žolca »

albume za euro kovance in to za redne kovance 1 cent-2 eura
albume za samo 2 euro spominske kovance
albume za bančno pakirane sete
prodaja num. trgovina KIBELA Velenje Šaleška cesta več http://www.kibela.net" onclick="window.open(this.href);return false;

vse goraj navedeno + kataloge eur kovancev+ kovance vseh držav eurskega področja+spominski kovanci za 2 eura....
prodaja Masta Trade d.o.o Kolodvorska 11, 1000 Ljubljana več tel 01 431 00 77 ali http://www.mastatrade.si" onclick="window.open(this.href);return false;

Priporočam (resnim zbirateljem ) zbiranje samo kovno novih kovancev, veljavni kovanci iz obtoka so v veliki večini primerov toliko vredni kot piše na kovancu.
Finske kovance za 1+2 eurocenta je ob izidu pokupila neka švedska korporacija in jih je v obtoku praktično nemogoče dobiti ( kot je že nekdo napisal so vse cene na Finskem zaokrožene na 5 centov) za Nizozemsko pa prvič slišim.
Pa še ena zanimivost Od spominskih 2 eurskih kovancev je najdražji kovanec Monaka iz leta 2007 Grace Kelly, ki se že prodaja za 1200 eur in več ( ne zamenjevati za trial essai, ki je privatna izdaja )
žolca
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by žolca »

Popravljam
Pravilni naslov je Masta d.o.o. Kolodvorska 12 ( ne 11 kot sem napisal) 1000 Ljubljana.
Se opravićujem.
LonaPo
Euro-Master
Euro-Master

Post by LonaPo »

Za nizozemce tudi jaz prvič slišim, da zaokrožujejo (te pa že - vedno nekaj novega), za Fince je splošno znano da kujejo 1 in 2c bolj ali manj spominsko.
Albumi so za dobit povsod - tisti najbolj zanič tudi v večjih megamarketih ali papirnicah. Sicer pa ima Leuchtturm svoje poslovalnice po vseh večjih :flag-si: mestih - Rafaelus tebi najbližje (recimo) Velenje mislim da ima tudi numizmatično/filatelistično trgovino če me spomin ne vara, sicer pa ti je žolca tako napisal naslov (zdaj opazila - sem prebrala sam lj naslov najprej).
V Mariboru je ena tukaj poleg mene :mrgreen: ... so kar lepo založeni ..

Sicer pa vsi na Collecto 2010 :) tam se še da kakšen dober popust ujet 8) pa zelo lepe zbirke se da tudi videt - lani je bil tisti velikanskiiii zlatnik - z gardo varnostnikov poleg (no potem smo ga lahko še 1x videli na EBTM09 na Dunaju)
http://b100w11.sli.si/Lonapo/" onclick="window.open(this.href);return false;
franci
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by franci »

Joj, pa saj je verjetno, da sem se jaz zmotil, se opravičujem.
Vedel sem, da eni nekje na severu so takoj ukinili cete ( razen 5 ), nisem pa si zapomnil.
Torej, se opravičujem, verjetno so bili samo Finci tisti, ki ne marajo drobiža.
Po cenah in standardu sodeč tam gor ga tudi res ne rabijo.
Lp, Franci
LonaPo
Euro-Master
Euro-Master

Post by LonaPo »

Eh, saj nemci so tudi govorili da bodo ukinli 1 in 2c. V trgovinah Muller (v :flag-si:, ki so nemškega izvora) se cene zaokrožujejo na 5c (pred evri pa so se na 5 sit) ... mi pa smo lani še dodatno kovali 1 in 2c , da nam jih ja ne zmanjka :mrgreen:
http://b100w11.sli.si/Lonapo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Pogovor o straneh in sledenju evro bankovcev (Slovenščina)”