Srečanja (Mednarodna in lokalna)

Tukaj izrazite svoje mnenje o straneh, objavite svoje želje, predloge, ideje ...

Moderator: gergapsek

zzzaspanka
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by zzzaspanka »

No pa je prvo srečanje za nami!
Blo je super poklepetati z ljudmi ki te dejansko ne gledajo čudno ko govoriš o vpisovanju denarja :D
Mene je sicer na poti domov "malenkost" stuširal dež, pa čeprav sem tako zelo zelo iskala luknjo v nevihti :?
Drugače pa... Slikice mende sledijo, samo ne vem kok bodo dobre, ker smo imeli samo mobitele... Bilo nas je kar nekaj (5 :lol: ), čeprav smo pogrešali našo Helix, ki se kar ni in ni prikazala :( Smo čakali do 15.15 pa nismo zagledali nobene na rolerjih ki bi koga iskala :cry:
Drugače pa rs SUPER!!! Vam je lahko žal! :P
Aja pa zmenili smo se da bo enkrat poleti ribji piknik(saj imate radi ribe ne?) Je riba-fish pravi strokovnjak za ribice tako da se nam obeta dobra pojedina :wink: Jaz komaj čakam!
No lep pozdrav pa veselo vpisovanje!!!
riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by riba-fish »

Sem vesel ZZZaspanka, da si se prscooterjalalala do doma. Lep dan je bil, če nevihte in strele damo v drug forum.
zzzaspanka
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by zzzaspanka »

eh sej tud nevihte znajo bit čist lepa stvar (pač maš zastonj pranje cunj in tuširanje :wink: :lol: :D ) To zgleda da je pasal zravn (glih tko kokr morjo ptiči letat :lol: )
LP!
nekaj
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by nekaj »

Pozdravljeni zzzaspanka, riba-fish in matjaz.

lp
zzzaspanka
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by zzzaspanka »

Oo! Pozdravljen tudi ti! :D
Lepo da mamo novega uporabnika na forumu!!!
b100w11
Forum Moderator
Forum Moderator

Post by b100w11 »

Predlagam, da kdo izmed udeležencev 1. EBT Srečanja - Slovenija odpre novo temo in malo opiše kdo je tam bil, kam ste šli, kako ste se imeli, ipd... Pa še kakšno slikico mogoče...

Vsi radovedneži iz foruma vam bomo hvaležni :wink:
Helix
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by Helix »

Uaaaaaaaaaaa jst se res opravičujem :? ampak nism mogla pridt ker sem šla od fanta mami iskat v službi in to me je klicala zadnje minute ko sem se že skoraj odpeljala...

Obljubljam, da pridem naslednič...

Upam, da bo zopet kmalu kako srečanje...

Ja se strinjam, da bi lahko bila tema magari z naslovom Srečanja-vtisi kjer bi se lahko lepile slike iz srečanje plus komentarji samo v zvezi kako je bilo...

:oops: Hvala vam ker ste me vseeno čakali :?
Matjaz
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by Matjaz »

a gre poleg moderatovrjev še kdo na srečanje EBT v Berlin? :)
Matjaz
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by Matjaz »

danes ob 17h v mostah srečanje numizmatikov, tudi ebt-jevih tko da če koga zanima, .... dobrodošli :)
Helix
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by Helix »

Kdaj bo spet kako srečanje v LJ?
Matjaz
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by Matjaz »

jutr je srečanje v mostah in sicer članov enga druzga foruma k ne vem če lah tu omenim kirga, sam smo vsi tud člani EBT :)
b100w11
Forum Moderator
Forum Moderator

Post by b100w11 »

Na hitrco vsem lep pozdrav iz Berlina :wink:
Matjaz
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by Matjaz »

in kako je bilo v berlinu?
fotke?
b100w11
Forum Moderator
Forum Moderator

EBTM07 - Berlin

Post by b100w11 »

Tako, končno sem si vzel čas in bom malo opisal kako je bilo v Berlinu.
Slike najdete v Galeriji

Z Jenny&me sva se že predčasno odpravila v Berlin in sva tako posejala malo najinih že vpisanih bankovcev po poti in seveda nabrala še par dodatnih pikic na zemljevidu. V petek sva tako že kar dobro poznala mesto in sva brez večjih težav prišla do železniške postaje in pred južnim vhodom zagledala "čudno" skupino ljudi.
Fince sva takoj prepoznala... Ostalim pa je tudi bilo takoj jasno kdo sva, saj sva bila edina "nova". Ko smo se vsi zbrali smo se počasi odpravili na krajši ogled mestnih znamenitosti. Po poti smo počasi začeli navezovati stike z ljudmi o katerih smo poznali le vzdevek in mogoče količino vpisanih bankovcev.
Glavni dogodek tega dne pa je bila seveda zabava pri Luise., tam nas je pričakalo pivo in razne jedi na žaru in resno smo se začeli pogovarjati o našem konjičku.
Tehnike vpisovanja bankovcev so kar podobne... :wink:
Majhne vsote plačuješ z velikimi, velike vsote pa z majhnimi. Bankovce, ki ti jih vrnejo zviješ na pol skupaj z listkom spraviš v denarnico... Nič novega glede tega! 8)
Kar pa nama je bilo novo je nekaj v čemer so se "specializirali" nemški uporabniki. V banki dvignejo 100 petakov, jih vpišejo in položijo na račun v drugi banki ali pa jih zamenjajo v višje vrednosti... Logično torej, da večkrat vpisujejo serije novih bankovcev.
Isti večer sem sproti še poprosil BaliBennieja, da mi je uredil zgrešene koordinate nekega kraja, kjer sva dobila bankovce v Avstriji. Praktično ne? :)
Napadel naju je tudi Dakkus! V živo nama je s prenosnika predvajal finsko pesem Olen omena, ki jo je prd leti moral poslušati 78 ur. O pesmi lahko najdete več na forumu... Pazite, ker ko jo boste enkrat slišali vam ne bo šla hitro iz glave! :wink:

V soboto smo se dobili ob kanalu reke Spree in se odpravili na ogled Berlina iz ladje. Zabavno je bilo opazovati kako so vsi plačevali s petaki, da ne bi prišlo do prijateljskega zadetka. :D

Berlin je krasno mesto, ogromno, a vendar ti ne daje občutka brezosebnega velemesta. Veliko je zelenih površin, parkov - v kratkem mesto narejeno po meri človeka in ga je res prijetno obiskat.
Po izletu z ladjo smo se povzpeli še na televizijski stolp in gledali Berlin od zgoraj. Tam se ti šele razkrije kako je Berlin velik.
Na večerjo smo šli v neko mehiško restavracijo in se tam zapletli v pogovor o sledenju bankovcev a tudi iskali brezžične povezave na Internet za vpisovanje bankovcev, uporabo GPSja pri določanju mej pikic na zemljevidu, res, same zanimive teme...
In ko smo se pogovarjali o vsem mogočem, se učili finščine in se zelo lepo imeli sva bila tudi pod ogromnim pritiskom... Vsi bi želeli, da bi bil naslednji EBTM v Sloveniji.

V nedeljo smo se potem najprej dobili na zajtrku, v lokalu je seveda bila na razpolago brezžična povezava za tiste, ki niso še vpisali svojih bankovcev.
Nato smo se z vlakom odpeljali v Potsdam na ogled dvorca Sansouci. Tam se je pripetil dogodek, ki je dokončno razkril kakšni so sodelujoči pri EBTju... eden izmed Nizozemcev je slikal serijsko številko bankovca v prozorni posodi za prostovoljne prispevke, da bi ga kasneje lahko vpisal!!! :P
Po ogledu parka se je EBTM07 uradno zaključil in po poti do železniške postaje smo se še dolgo poslavljali. Z vsakim, s katerim sva se pozdravila je vedno prišla na dan ista tema. "Kaj pa če bi...", "Naslednjič se vidimo v Sloveniji, ne?"
nickx
Euro-Expert in Training
Euro-Expert in Training

Post by nickx »

LEPO, DA STE SE IMELI LEPO :lol:

BTW: je bilo tudi kaj zanimanja za naše kovance, sta jih vzela dovolj (?) s seboj?
Post Reply

Return to “Pogovor o straneh in sledenju evro bankovcev (Slovenščina)”