EBT srečanje v Bologni in Ferrari
Moderator: gergapsek
EBT srečanje v Bologni in Ferrari
Na hitro ne najdem, če je že kdo načel to temo, pa jo bom pač jaz. Objavljen je bil datum za naslednje srečanje EBTjevcev (original).
Srečanje v Bologni in Ferrari bo 28.-29.3., rok za prijavo je 18.1.09, torej še dober mesec za odločitev, prijave se odda na zgornji link. Glede na to, da je moj koledar v marcu razen zobarja še prazen, imam časa dovolj in bom zdržal en vikend brez hribov. Iščem pa družbo za na pot, po možnosti koga, ki zna po italijansko spraviti skupaj vsaj stavke:
- mi lahko zamenjate v manjše/večje bankovce,
- a rabljenih nimate in
- ne, nisem oropal banke
Srečanje v Bologni in Ferrari bo 28.-29.3., rok za prijavo je 18.1.09, torej še dober mesec za odločitev, prijave se odda na zgornji link. Glede na to, da je moj koledar v marcu razen zobarja še prazen, imam časa dovolj in bom zdržal en vikend brez hribov. Iščem pa družbo za na pot, po možnosti koga, ki zna po italijansko spraviti skupaj vsaj stavke:
- mi lahko zamenjate v manjše/večje bankovce,
- a rabljenih nimate in
- ne, nisem oropal banke
- jenny&me
- Euro-Expert in Training

Re: EBT srečanje v Bologni in Ferrari
Glede zimskega srečaja pa se nisva z b100w11 nič še odločila.
Kako ljudi - nas slovencev pa namerava it v Italijo na srečanje?
http://www.osebna-terapija.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomaz79

Jst se kar nagibam k temu, da bi sel. Ce sem lahko sel v Bologno na koncert in prisel se isti dan nazaj, bom pa ja tut na EBTM zmogel
Mam le 3.5 h z avtom... tako da po moje grem.
My stats: http://b100w11.no-ip.org/Tomaz79/
My profile: http://en.eurobilltracker.com/profile/?user=99251
My brute: http://tomaz79.labrute.fr/
My profile: http://en.eurobilltracker.com/profile/?user=99251
My brute: http://tomaz79.labrute.fr/
- bzajc

Js se tud nagibam k temu, da grem. Mislim sem iti kak dan prej, da grem še v San Marino, ki je 1 uro stran. Za italijanska fraze je pa še čas, da se jih naučimo.
Sicer pa lahko gremo slovenci skupaj, da ne bo šel vsak s svojim avtom.
- LonaPo
- Euro-Master

Jaz sem da mini bus krene iz Maribora pa pobira vse zainteresirane vse tam do
meje 
Tudi jaz se nagibam da bi šla, a brez družbe ne grem. Bomo videli.
Kako pa je z odpiralnimi časi
bank - da niso kje ob sobotah vse po vrsti zaprte 
Kako pa je z odpiralnimi časi
http://b100w11.sli.si/Lonapo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Se pridružim, če dobim dopust za petek.bzajc wrote:Js se tud nagibam k temu, da grem. Mislim sem iti kak dan prej, da grem še v San Marino, ki je 1 uro stran.
- b100w11
- Forum Moderator

Odvisno od banke... drugace, pa ce se prav spomnem so v glavnem ob sobotah zaprteLonaPo wrote:Jaz sem da mini bus krene iz Maribora pa pobira vse zainteresirane vse tam domeje
Kako pa je z odpiralnimi časibank - da niso kje ob sobotah vse po vrsti zaprte
- gergapsek
- Forum Administrator

Ima kdo kakšne informacije za prenočišča (če je že kje bilo govora o tem, link?)... Še nisem odločen, ker situacija trenutno ni optimalna, zato bi pa prav prišle kakšne dodatne informacije, če jih kdo ima. Vsekakor bi se rad udeležil, bomo videli 
- LonaPo
- Euro-Master

Torej z EBT stališča (pridobiti čim več bankovcev) se nam splača it že v petek, če ne bo to z menjavo bolj švoh (predvsem za nas ki ne znamo
)
Za prenočišča pa se bi splačalo oraganizatorje vprašat oni bi nekak najboljše mogli vedet .. ali?
Za prenočišča pa se bi splačalo oraganizatorje vprašat oni bi nekak najboljše mogli vedet .. ali?
http://b100w11.sli.si/Lonapo/" onclick="window.open(this.href);return false;
- jenny&me

Hm...mene bi tudi mikalo it tja pa nazaj isti dan, ker ne bom imela dopusta in to pa pomeni, da v nedeljo se moram že odpraviti v lj.
http://www.osebna-terapija.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- gergapsek
- Forum Administrator

Vsem udeležencem srečanja v Bologni želim srečno pot in veliko
zadetkov!
Pa seveda kakšno javljanje bi bilo zanimivo, če bo mogoče.
No torej....gergapsek wrote:Vsem udeležencem srečanja v Bologni želim srečno pot in velikozadetkov!
petek, San Marino
Šli smo štirje. Bzajc je prevzel vlogo šoferja, pobiranje 2:15 v Kamniku, 2:30 zbor v Tacnu, kjer že čaka Kajak, malo kasneje pride še Grega. Po prvi kavi štartamo in se peljemo v San Marino. Na poti udeleženci že prakticiramo menjavanje bankovcev v trgovinah in na bencinskih pumpah in seveda s tem pridno zbiramo nove pike na zemljevidu.
Zapeljemo se v smeri zgodovinskega središča, parkiramo in gremo počasi peš proti vrhu. Na naše razočaranje se zelo težko znebimo bankovcev, ker nihče noče menjati, tudi v bankah ne. Evrokovance je moč najti samo v trgovinah s spominki, seveda za kar navito ceno. Skočimo na prvi stolp, da se razgledamo proti morju in proti notranjosti Italije (sneg po vrhovih), se sprehodimo ob obzidju, skočimo v mestni muzej in se počasi odpravimo v Bologno. Grega bo še isti večer nevede postal ponosni lastnik dvajsetih moderiranih sanmarinskih zadetkov, saj se po naši poti isti dan podata tudi Burky in Klapotec. Spravimo se nazaj do Bologne in sklenemo, da smo bolj potrebni spanja kot večernega predsrečanja v mestu.
sobota, Bologna
Ker se srečanje začne z uradnim ogledom mesta popoldne, se po zajtrku raje odpravimo po obrobju (pošta, nakupovalni center). Še vedno težavna menjava bankovcev, zanimiv izgovor je bila policija in nesreča, ki jo prinaša taka menjava v sobotah. Italijanski vpisovalci, s katerimi se srečamo kasneje, o tem seveda nimajo pojma. Najbrž bi prav prišla kaka naučena fraza. Izgleda, da me nihče ni jemal resno.
Sredi dneva se počasi odpravimo z avtobusom v mesto in ga počasi prehodimo od železniške postaje do glavnega trga. Sledi srečanje z ostalimi EBTjevci in voden ogled starega centra mesta. Od velikih top50 vpisovalcev so bili prisotni recimo Hoppa, Klapotec, ErGo, Math Murderer in seveda Kajak. Poleg udeležencev iz srednjeevropskih držav in gostiteljev so prišli tudi vpisovalci iz Portugalske (Imviterbo z vajenko), Malte (Ewri) in Finske (Cinnamon in seveda Avij).
nedelja, Ferrara
V Ferraro smo kar zamudili, deloma zaradi poslabšanja vremena in deloma ker je samo tokrat razočarala satelitska navigacija. Dež nam je pokvaril ogled mesta, ki za razliko od Bologne nima veliko pokritih pločnikov. Največje presenečenje je bila katedrala, kjer se je ravno takrat začenjala maša v slovenskem jeziku. Po skrajšanem ogledu mesta se zberemo na kosilu, kjer tečejo živahne debate, intenzivna menjava kovancev iz vreč, kot jih vidim samo v westernih, in tudi intenzivna menjava celih svežnjev bankovcev, da jih drug za drugega raztrosimo po svojih državah. Iz tega se nehote razvije kar nekaj moderiranih zadetkov, je bilo res težko držati nadzor nad tem, kateri bankovci so namenjeni za vpis in kateri ne.
Popoldne se poslovimo in odpravimo domov z daljšim postankom v Tacnu na končnem obračunu in pregledu statistike.
Toliko. Bodo ostali še kaj dodali, drugače pa se vidimo na Dunaju.
- gergapsek
- Forum Administrator

Fino! Hvala za izčrpno poročilo. 

Hvala tejtej , ker si tako lepo in izčrpno napisal kroniko iz EBTM09 Bologna in Ferrare.
Najprej bi se zahvalila Borisu , ker nas je varno pripeljal tja in nazaj. Rada bi povedala, da smo bili fajn družba, da smo se imeli lepo in uživali. Sklenili smo, da se bomo še podali na takšna srečanja in bilo bi lepo, ko bi se še kdo pridružil.
Hvala vsem trem za prijetno druženje.
Najprej bi se zahvalila Borisu , ker nas je varno pripeljal tja in nazaj. Rada bi povedala, da smo bili fajn družba, da smo se imeli lepo in uživali. Sklenili smo, da se bomo še podali na takšna srečanja in bilo bi lepo, ko bi se še kdo pridružil.
Hvala vsem trem za prijetno druženje.
(linkov, povezav ne bom delal)
Zanimalo me je samo, ali so zgodbice iz Tacna do San Marina res take kot jih je napisal tejtej.
Najprej sem poklical K A J A K. In je rekla, da je un full počas vozil (to sem si zmislil).
"Vse kar je hotela pogledat in videti je bilo v glavnem zelo blizu, ko si enkrat v Bologni. Bolj kot ne smo bli vedno zmatrani. Ampak je blo res fajn. Mal sem jezna na Majo in ..., No, ja. Grega je opravil osnovni in nadaljevaljni izpit italjanščine "
O najinem pogovoru bi napisal še kaj več. Mi je rekla mimogrede, da jo čaka še približno 400 bankovcev danes z vpisat.
Bemu boga!
Vidim, da je že vse razen mene zadela!
Sem potem klical: Grega!!! Kako je blo?
En slab signal ma tam v Kranju... In mi ni bilo čisto jasno. Grega, bi šel že jutri (mimogrede imava v načrtu obdelati vsaj pet občin v Slovenskih goricah)
Kar jutr bi že šel na EBTM na Dunaj. Gremo, gremo...
In to je vse kar sem slišal.
Grega mi je dal potem sms številko BZajca, tejtej mobitela itak nima, in sem Borisa klical in mel občutek, da sem ga ujel z eno nogo v pidžami z drugo v obleki za službo. Saj nima veze.
Ne bo ga na Dunaj na EBTM, ker gre po pike na JZ Evrope.
Bomo šli pa peš, al pa z vlakom!!!
Fajn ste se meli se mi zdi.
Saj se gre drugič lahko poleg???
lp Matjaž
Zanimalo me je samo, ali so zgodbice iz Tacna do San Marina res take kot jih je napisal tejtej.
Najprej sem poklical K A J A K. In je rekla, da je un full počas vozil (to sem si zmislil).
"Vse kar je hotela pogledat in videti je bilo v glavnem zelo blizu, ko si enkrat v Bologni. Bolj kot ne smo bli vedno zmatrani. Ampak je blo res fajn. Mal sem jezna na Majo in ..., No, ja. Grega je opravil osnovni in nadaljevaljni izpit italjanščine "
O najinem pogovoru bi napisal še kaj več. Mi je rekla mimogrede, da jo čaka še približno 400 bankovcev danes z vpisat.
Bemu boga!
Vidim, da je že vse razen mene zadela!
Sem potem klical: Grega!!! Kako je blo?
En slab signal ma tam v Kranju... In mi ni bilo čisto jasno. Grega, bi šel že jutri (mimogrede imava v načrtu obdelati vsaj pet občin v Slovenskih goricah)
Kar jutr bi že šel na EBTM na Dunaj. Gremo, gremo...
In to je vse kar sem slišal.
Grega mi je dal potem sms številko BZajca, tejtej mobitela itak nima, in sem Borisa klical in mel občutek, da sem ga ujel z eno nogo v pidžami z drugo v obleki za službo. Saj nima veze.
Ne bo ga na Dunaj na EBTM, ker gre po pike na JZ Evrope.
Bomo šli pa peš, al pa z vlakom!!!
Fajn ste se meli se mi zdi.
Saj se gre drugič lahko poleg???
lp Matjaž
Last edited by riba-fish on Thu Apr 02, 2009 2:58 pm, edited 1 time in total.
mednarodni zadetki:
14
5
3
1
1
4
1