jenny&me wrote:...Poleg tega ime Eelarji ni Italijansko - vsak povprecen Italijan bi si zlomil jezik, ko bi to skusal izgovoriti ime, bolj Italijansko zvenece bi bilo Elleri (ali kaj podobnega).
Glede telefonskega imenika, mi imamo doma se 'staro' verzijo imenika in notri vidim vas z imenom Elarji in ne Jelarji.
...
Jenny, ne vem zakaj še bolj pačiš te Elerje s tvojimi El
arji (kje si to videla

)
Da so po italijansko Elleri, sem napisal že v prejšnjem postu. Upam stavit, da so
uradno Jelarji; morda so pa nekoč bili Elerji, kot kaže slika tudi v prejšnjem postu (Jenny pač ne gleda). Očitno še pač tam stojijo stare table, jaz druge razlage nimam. Ampak bi tudi jaz uporabil
E od te vasi, če bi se tam ustavil in dobil kakšen bankovec

, saj kdo pa ve, da se je vasi tako reklo nekoč, danes so pa Jelarji, morda še tega ne vedo niti domačini

.
Sicer pa je to malenkost v primerjavi s tem, koliko krajev (vasi) se je po nastanku naše nove države preimenovalo v
Sveti, npr. Sv. Ana-prej Zg. Ščavnica, Marija Snežna-prej Zg. Velka, Sv. Jakob v Slovenskih Goricah-prej Jakobski dol, itd. in morda so še tudi tam ponekod stare table in je po moje zato potrebna toleranca pri začetnicah starih in novih imen.