Slovenija A ---> Ž (Posodobljeno: 30/06/2010 10:59)

Tukaj izrazite svoje mnenje o straneh, objavite svoje želje, predloge, ideje ...

Moderator: gergapsek

Post Reply
Diver78
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by Diver78 »

franci wrote:( Ampak čez Elerje iti v Sečovlje....ta pa je dobra, nekako mi ne gre po karti to, no ,pustimo zdaj to, sam da je bilo veselo. :lol: :lol: )
No, karte nisem gledal, sicer pa če se voziš iz koperske smeri proti Sečovljam, je tik pred Sečovljami smerokaz Elerji in potem še kakšna dva km do vasi...tko da je blo v bistvu res na poti... :)
franci
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by franci »

Diver78 wrote:
franci wrote:( Ampak čez Elerje iti v Sečovlje....ta pa je dobra, nekako mi ne gre po karti to, no ,pustimo zdaj to, sam da je bilo veselo. :lol: :lol: )
No, karte nisem gledal, sicer pa če se voziš iz koperske smeri proti Sečovljam, je tik pred Sečovljami smerokaz Elerji in potem še kakšna dva km do vasi...tko da je blo v bistvu res na poti... :)
No, tole je pa še bolj zmešano, ker zgleda, da se pogovarjamo o dveh vaseh, ki sta narazen 20 km :? 8O , namreč, na linku, ki ga je posredoval B I V O L, so Elerji blizu Škofij, to pa je okoli 20 km stran od Sečovelj.
Ampak, saj je v redu.
Bil si tam z namenom, da dobiš bankovec, za igre okoli imen pa ne moremo biti odgovorni. :)
Ko bom jaz na tistem koncu, bom sigurno šel tudi na pijačo v tisti kraj, kakorkoli se bo imenoval takrat !!! :lol:
riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by riba-fish »

Diver78 wrote:
Zna biti, da sta dva kraja s takim imenom. Do teh v katerih sem bil sam je možna pot preko Kopra do Sečovelj naslednja:

KOPER-ŠKOFIJE-ELERJI-HRVATINI-nazaj v KOPER-mimo IZOLE in LUCIJE v SEČOVLJE
mednarodni zadetki: :flag-at: 14 :flag-fi: 5 :flag-it: 3 :flag-gr: 1 :flag-pt: 1 :flag-de: 4 :flag-sk: 1
franci
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by franci »

riba-fish wrote:
Diver78 wrote:
Zna biti, da sta dva kraja s takim imenom. Do teh v katerih sem bil sam je možna pot preko Kopra do Sečovelj naslednja:

KOPER-ŠKOFIJE-ELERJI-HRVATINI-nazaj v KOPER-mimo IZOLE in LUCIJE v SEČOVLJE
:lol: :lol: To bo, ja.....jaz ponavadi rečem, ko se zgubim, da imamo ogled turističnih znamenitosti.... :oops: :lol: :lol:
Res je mala ta naša obala :wink:
Pa še veliko lepih krajev želim vsem !!
Diver78
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by Diver78 »

ha ha ha ---pardon, sem nardil malo zmede!!!

ŠKOFIJE, 13.1.2008 od 14.30 do 19.30 - Športna dvorana Burja.

No, torej sem bil v Škofijah in ne v Sečovljah!

Pardon....torej pred Škofijami...smerokaz Elerji...in nato par km v 20% klanec! To je to!
Saosan
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by Saosan »

5 ***Č***G****LM*****Š*****

A
B
C
Čatež ob Savi
D
E
F
Gornji Petrovci
H
I
J
K
Lendava, Laško
Maribor
N
O
P
R
S
Šalovci
T
U
V
Z
Ž
Last edited by Saosan on Sun Oct 12, 2008 9:59 am, edited 1 time in total.
b100w11
Forum Moderator
Forum Moderator

Post by b100w11 »

Najprej lepo pozdravljen(/a?)Saosan!

Ker je tema postala že precej dolga, bi prosil, da posodobljene lestvice date v nov sestavek.
jenny&me
Euro-Expert in Training
Euro-Expert in Training

Re: Elarji - Jelarji

Post by jenny&me »

LonaPo wrote:
jenny&me wrote:Poleg Erzela obstaja tudi še ena vas na 'E' in to je Jelarji :lol: Ta majhna vasica se nahaja v občini Koper, zraven mejnega prehoda Škofije. Če jo želite obiskati, morate najprej slediti tablam za Jelarji potem pa tablam Elarji. Na tabli, ki označuja začeten in konec vasi, pise Elarji in tudi domačini vas tako imenujejo... :D Na atlasu Slo pa so vas poimenovali Jelarji.
Kako se bomo dogovorili? Poleg Erzela pod kraje na 'E' uvrstimo tudi Jelarje - Elarje?

A nismo te debate že davnooooo imeli :) ... samo zmenili se nismo nič "pametnega"
pa še 2x slikica je na forumu

p.s. pa niso dvojezične table takšne da sta oba Imena gor? Vsaj v prekmurju je tak :roll:
Če ima vas ime v dveh jezikih (Slo in It) morata biti na tabli OBE imeni. Poleg tega ime Eelarji ni Italijansko - vsak povprecen Italijan bi si zlomil jezik, ko bi to skusal izgovoriti ime, bolj Italijansko zvenece bi bilo Elleri (ali kaj podobnega).

Glede telefonskega imenika, mi imamo doma se 'staro' verzijo imenika in notri vidim vas z imenom Elarji in ne Jelarji.

Mojem osebno mnenje - Nekdo se je zatipkal in narobe napisal ime 8O Če Elarjem dodamo še J dobimo JElarje.
Zaradi tega imamo določne table z enim imenom, druge table pa z drugim. To sama dobro vem, ker sem pred dvema letoma bila v Elarjih, razložili so mi kako priti do vasi. Preden sem se odpravila na pot sem pogledala v atlas Slovenija in opazila, da ni nobene vasi z imenom Elarji, zato sem mislila, da so se organizatorji srecanja zatipkali. Ko se vozim proti Jelarjem, sledim tablam s tem imenom, na drugem ali tretjem kriziscu zagledam tablo za Elarje - to sem si zapomnila, ker sem bila zelo zmedena...
B I V O L
Euro-Master
Euro-Master

Re: Elarji - Jelarji

Post by B I V O L »

jenny&me wrote:...Poleg tega ime Eelarji ni Italijansko - vsak povprecen Italijan bi si zlomil jezik, ko bi to skusal izgovoriti ime, bolj Italijansko zvenece bi bilo Elleri (ali kaj podobnega).

Glede telefonskega imenika, mi imamo doma se 'staro' verzijo imenika in notri vidim vas z imenom Elarji in ne Jelarji.
...
Jenny, ne vem zakaj še bolj pačiš te Elerje s tvojimi Elarji (kje si to videla :roll: )
Da so po italijansko Elleri, sem napisal že v prejšnjem postu. Upam stavit, da so uradno Jelarji; morda so pa nekoč bili Elerji, kot kaže slika tudi v prejšnjem postu (Jenny pač ne gleda). Očitno še pač tam stojijo stare table, jaz druge razlage nimam. Ampak bi tudi jaz uporabil E od te vasi, če bi se tam ustavil in dobil kakšen bankovec :idea:, saj kdo pa ve, da se je vasi tako reklo nekoč, danes so pa Jelarji, morda še tega ne vedo niti domačini :lol:.
Sicer pa je to malenkost v primerjavi s tem, koliko krajev (vasi) se je po nastanku naše nove države preimenovalo v Sveti, npr. Sv. Ana-prej Zg. Ščavnica, Marija Snežna-prej Zg. Velka, Sv. Jakob v Slovenskih Goricah-prej Jakobski dol, itd. in morda so še tudi tam ponekod stare table in je po moje zato potrebna toleranca pri začetnicah starih in novih imen.
LonaPo
Euro-Master
Euro-Master

Post by LonaPo »

Erzelj je naselje v občini Vipava.
Nadmorska višina: 316 m
Število prebivalcev: 70
Poštna št./pošta: 5271 Vipava
Zanimivost: Erzelj je edino naselje v Sloveniji, ki se začne na črko E.

Jaz sem zato da pozabimo te Jelarje / Elarje in se podamo družno v ERZELJ :idea:

imajo gostilno :wink: torej 1A priložnost za menjavo bankovcev 8)

še nekaj malega o Erzelju
http://b100w11.sli.si/Lonapo/" onclick="window.open(this.href);return false;
b100w11
Forum Moderator
Forum Moderator

Post by b100w11 »

Že pred dnevi sem pisal na Občino Koper in jih vprašal, naj mi prosim razjasnijo kako je s tem... Do sedaj še vedno nobenega odgovora seveda :(
Upam, pa, da mi niso še odgovorili ker želijo temeljito raziskati zadevo :lol:

Če ne bo drugače bom pa klical na Občino, dokler ne dobimo dokončnega odgovora na to :roll:

btw prosil bi udeležence foruma, da naj se ne obešajo na vsako najmanjšo tipkarsko napako. S tem sejejo nelagodje med ostalimi člani. Na napake lahko tudi prijazno opozorimo (in ne boste verjeli celo z zasebno pošto) :wink:
B I V O L
Euro-Master
Euro-Master

Post by B I V O L »

b100w11 wrote:...
btw prosil bi udeležence foruma, da naj se ne obešajo na vsako najmanjšo tipkarsko napako. S tem sejejo nelagodje med ostalimi člani. Na napake lahko tudi prijazno opozorimo (in ne boste verjeli celo z zasebno pošto) :wink:
Vedno najdeš mene :lol:, ampak tukaj ti ne dam prav, pa nisem malenkosten, ker vem kaj je tiskarska napaka. To ni nobena tiskarska napaka in nobeno obešanje na njo, ker je zavestno ponovljena 5 ali kar 6 krat 8O.
Pa tudi zaradi tega nisem malenkosten, ampak me je motilo to, da bi tile Jelarji-Elerji-Elleri dobili zraven še eno ime "Elarji", potem bi bila že 4 imena in bi bila zmeda še večja in bi lahko te "nove Elarje" začeli ponavljati tudi drugi. Za to gre spoštovani kolega in če je nelagodno tebi, še to ne pomeni, da je tudi drugim :idea: in zato nisem pisal pm-a :idea:.
Diver78
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by Diver78 »

NO, naj še sam mal drek zmešam, al pa pristavim k mozaiku ta razplet z Elerji...sem na poti srečal lokalca in ga vprašal v katerem naselju sem...in je rekel v Elerjih...je bil pa precej star! Možno da so kraj preimenovali v zadnjih letih. Pa počakajmo na odgovor občine Koper.
mr.bear
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by mr.bear »

Slučajno sem lansko leto pošiljal pismo na naslov v tem kraju in ime kraja je bilo Jelarji.
My hits: :flag-si: 160 :flag-at: 45 :flag-de: 6 :flag-nl: 3 :flag-it: 9 :flag-fi: 8 :flag-sk: 2
Tomo_B
Euro-Newbie
Euro-Newbie

Post by Tomo_B »

Zdaj pa lahko končamo debato o teh Elerjih :).
Uradno ime kraja je Jelarji, toda prebivalci in okoličani ga imenujejo Elerji.
No, da boste še malo bolj spoznali to vas.

Diver, oprosti :p, zdaj pa spremeni tisti E v J. No, saj ne boš skoraj nič izgubil. Pod J zaenkrat še nič nimaš, v Erzelj boš pa že šel (sporoči mi :)).
Post Reply

Return to “Pogovor o straneh in sledenju evro bankovcev (Slovenščina)”