Kako brez vinjete do Ljubljane

Tukaj izrazite svoje mnenje o straneh, objavite svoje želje, predloge, ideje ...

Moderator: gergapsek

riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Kako brez vinjete do Ljubljane

Post by riba-fish »

Vesel bom vsakega predloga! EBT-jevcev, ki prihajajo za tri dni v Ljubljano ne bomo obrali za 35€, MAR NE

Če se le da al pa tudi ne, bi naredili skupaj (sloj EBT na www.geopedia.si )
mednarodni zadetki: :flag-at: 14 :flag-fi: 5 :flag-it: 3 :flag-gr: 1 :flag-pt: 1 :flag-de: 4 :flag-sk: 1
riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Re: Kako brez vinjete do Ljubljane

Post by riba-fish »

riba-fish wrote:Vesel bom vsakega predloga! EBT-jevcev, ki prihajajo za tri dni v Ljubljano ne bomo obrali za 35€, MAR NE

A sem mogoče napisal nerazumljivo? Link je za nas (EBT) zelo priročen saj si lahko "bo v ljubljanščini - v nulo določimo kje smo bili, pod katero pošto spada vpisani bankovec, za nas k hodimo po hribih pa tudi - geolokacije koč)

Vam bom pretvoril v decimalne. (BIVOL) se je žal odločil, da se ne gre več
mednarodni zadetki: :flag-at: 14 :flag-fi: 5 :flag-it: 3 :flag-gr: 1 :flag-pt: 1 :flag-de: 4 :flag-sk: 1
tejtej
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by tejtej »

riba-fish wrote:A sem mogoče napisal nerazumljivo?
Nič mi ni jasno.
riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by riba-fish »

tejtej wrote:
Nič mi ni jasno.
Verjamem. Tudi sam berem moje prispevke in če ne bi bilo avatarja na levi strani bi rekel: Ker butl je pa to pisal
franci
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by franci »

tejtej wrote:
Nič mi ni jasno.
X 2

Morda bo po praznikih bolje, se mi bo zbistrilo po hrenu pa to. :lol:
mr.bear
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by mr.bear »

riba-fish wrote:Vesel bom vsakega predloga! EBT-jevcev, ki prihajajo za tri dni v Ljubljano ne bomo obrali za 35€, MAR NE

Ta bo bolj težka, saj bo vinjeta potrebna tudi za vožnjo po ljubljanskem obroču, da o glavnih cestnih vstopnih točkah v državo sploh ne izgubljam besed. Redkokateri tujec se bo pripravljen zafrkavat z vožnjo po stranskih slabo označenih poteh, da bi privarčeval 35€. Večinoma imajo vsi boljši standard kot mi, zato se mi teh 35€ ne zdi problem in prevelik strošek. Tudi mi plačujemo vinjete za vožnjo po Avstriji, pa zaradi tega nobeden ne jamra. Sploh pa si bodo vsi s plačilom vinjete povečali možnost zanimivih zadetkov. :P 8)
My hits: :flag-si: 160 :flag-at: 45 :flag-de: 6 :flag-nl: 3 :flag-it: 9 :flag-fi: 8 :flag-sk: 2
riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by riba-fish »

Kot staremu Ljubljančanu mi je za vinjete vseeno, V službo se vozim z avtobusom http://si.eurobilltracker.eu/notes/?id=31687437

Nikakor pa mi ne paše, da bi za LJ obroč plačal vinjeto. Saj tu živim. Včasih grem po USB ključelk v Leclerca in kako naj na busu skrijem kaj sem kupil. Enkrat sem si kupil francoske boksarske rokavice (mam tečno deklico) in so me vsi na avtobusu gledali kot da sem sneg sredi avgusta.

(za vse hokejske fane: http://si.eurobilltracker.eu/profile/?user=99335 .bak)
k a j a k
Euro-Master
Euro-Master

Post by k a j a k »

riba-fish wrote: Če se le da al pa tudi ne, bi naredili skupaj (sloj EBT na www.geopedia.si )
Kar se tiče EBT na Geopedi-i mislim, da bi šlo. Jaz sem mogoče dober mesec nazaj z nekom na Geopedi-i govorila, ker sem rabila neke podatke. Omenila sem EBT, da vpisujem bankovce in mu razložila kako to gre. Bil je zelo navdušen in sam predlagal, da bi nam oni pomagali narediti program.
Sem mu rekla, če bo interes iz naše strani, da ga pokličem. Ni sem pa tu omenjala, ker ni sem vedela ali bi koga to zanimalo. :wink:
romanm
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by romanm »

Mislim, da so najhujši EBT-jevci celo veseli vsake priložnosti, da lahko v Sloveniji zapravijo svoj denar in dobijo novega. :D
gergapsek
Forum Administrator
Forum Administrator

Post by gergapsek »

Pot do LJ še ni neka posebna težava, samo v LJ se pripeljat od enega konca na drugega brez obvoznice pa je za nas, ki nismo iz LJ, včasih kot izpit iz geofizike, da se o tujcih sploh ne pogovarjamo.Image
k a j a k
Euro-Master
Euro-Master

Post by k a j a k »

gergapsek wrote:Pot do LJ še ni neka posebna težava, samo v LJ se pripeljat od enega konca na drugega brez obvoznice pa je za nas, ki nismo iz LJ, včasih kot izpit iz geofizike, da se o tujcih sploh ne pogovarjamo.Image
Za vsakega je težko, če ne poznaš kraja, pa naj bo to doma ali v tujini. Pač, vprašaš in pa seveda porabiš malo več časa. :wink:

LJ je majhna vas proti velikim mestom, kot so npr. München, Frankfurt.... , ampak vse se da, če moraš. Tisti, ki pa veliko potuje, pa ve kako to gre, uglavnem pa imajo vsi v avtu barvni informacijski zaslon, ki jih točno pripelje na cilj. :wink:
mr.bear
Euro-Regular in Training
Euro-Regular in Training

Post by mr.bear »

Kartografija, ki jo imajo tujci naloženo v svoje GPS naprave večinoma dobro pokriva le "zahodno" Evropo, v Sloveniji so pokrite samo najbolj osnovne cestne povezave ali pa še te ne. Za popolno navigacijo, še posebej v primeru, če se hočemo izogniti plačljivim cestam je potrebno naložiti kartografijo Adria Route 2.0 . Vse ostale kartografije niso tako podrobne in popolne (iGO, TomTom, MIO,...).
My hits: :flag-si: 160 :flag-at: 45 :flag-de: 6 :flag-nl: 3 :flag-it: 9 :flag-fi: 8 :flag-sk: 2
gergapsek
Forum Administrator
Forum Administrator

Post by gergapsek »

k a j a k wrote:uglavnem pa imajo vsi v avtu barvni informacijski zaslon, ki jih točno pripelje na cilj.
Bi blo fajn, če bi blo takImage
jenny&me
Euro-Expert in Training
Euro-Expert in Training

Post by jenny&me »

Mislim, da je najbolje, da se izognemo praznim komentarjem glede standarda udeležencev EBT-ja, saj so nekateri, ki bodo prišli na srečanje 'navadni delavci' in nimajo veliko denarja za razmetavanje, drugi pa so študentje, ki krepko pazijo na vsak €. Seveda so pa tudi taki, ki jim ni problem plačati tudi kakšen € več.

Tudi samo srečanje naj bi bilo poceni!
Dobro bi bilo opisati alternativno pot do Lj brez avtoceste. Poleg tega se lahko po stranskih cestah pogosteje ustaviš in tako nabiraš pike in bankovce ter povečaš možnosti zadetkov :wink:
k a j a k wrote: Kar se tiče EBT na Geopedi-i mislim, da bi šlo. Jaz sem mogoče dober mesec nazaj z nekom na Geopedi-i govorila, ker sem rabila neke podatke. Bil je zelo navdušen in sam predlagal, da bi nam oni pomagali narediti program.
Ne razumem kaj misliš povedati s tem kajak. Oni nam bi pomagali narediti program srečanja? Saj smo ga že naredili in večina ni imela nobenih komentarjev ali predlogov. Program smo ga tudi že objavili na mednarodnem forumu in sva z b100w11 vložila veliko dela v realizacijo tega programa. Če kdor koli ima komentarje, predloge glede programa, kar hitro z besedo na dan, preden se bomo vse dogovorili. Saj potem pripomb ne sprejemam več.
Če pa nam želijo pomagati narediti program, kako brez vinjet do Lj, se pa popolnoma strinjam.
riba-fish
Euro-Regular
Euro-Regular

Post by riba-fish »

Bil je že čas, da je nekdo dojel bistvo te teme. Ker ne živim ob nobeni meji, razen Moste in posledično Fužin, sem hotel da vrišete poti, zanimivosti ob teh poteh ipd. Če bo kdo hotel zapraviti 35€ naj jih kjer hoče, dali bi jim le možnost, da se znebijo nepotrebnega stroška in vidijo čimveč Slovenije.
Post Reply

Return to “Pogovor o straneh in sledenju evro bankovcev (Slovenščina)”