So začeli pri nas v obtok dajati
Moderator: gergapsek

Za avstrijske kovance vemo, da jih dovažajo trgovske verige, pa tudi sama bližina in migracija ljudi naredita svoje. Za slovaške bi rekel samo, da pri nas niso redki, pogosti pa tudi ne (razen najmanjših treh, ki jih težje dobiti). Je pa rahlo čudno to, da sem tudi jaz dobil v obtoku 4 ali 5 kovancev 1€ Luksemburg 2007, ki naj bi jih bilo nakovanih le 480 000! (Vir: http://www.euro-auflagen.de/index.php?l ... mode=nokms" onclick="window.open(this.href);return false;) Prav tako opažam nenavadno velike količine nizozemskih kovancev po 1c, 2c, 5c.rtone83 wrote: V zadnjem času se pri nas pojavljajo kovanci Slovaška 2€ 2009 in Luksemburg 1€ 2007, ravno tako pa je veliko avstrijskih za 1€ 2008 in 2009.
To ni naključje ampak "migracija"- mešanje kovancev.
Tudi v drugih državah jih je bilo veliko danih v obtok. To naj bi bilo "vračilo" za posojene bankovce v začetku leta 2007.rtone83 wrote:Podobno je z slovenskimi bankovci - nikjer jih ni . Jasno, saj so na Slovaškem....
Kolikor je meni znano, Nizozemska ni nikoli, niti en dan , uporabljala kovancev po 1 in 2 centa.rtone83 wrote: ..... Prav tako opažam nenavadno velike količine nizozemskih kovancev po 1c, 2c, 5c. .....
Jaz vem za Finsko, da ima zaokroženo na 5c.franci wrote:Kolikor je meni znano, Nizozemska ni nikoli, niti en dan , uporabljala kovancev po 1 in 2 centa.rtone83 wrote: ..... Prav tako opažam nenavadno velike količine nizozemskih kovancev po 1c, 2c, 5c. .....
Enostavno so jih ukinili in imajo menda vse cene zaokrožene na 5 centov.
Tako je bilo rečeno tam leta 2002, če se prav spomnim.